Zamena stakla i zamena ekrana za Samsung Galaxy A71 A51 A41 A31…, Phone4u

Zamena stakla i zamena ekrana za Samsung Galaxy A71 A51 A41 A31…

Samsung je ove godine doneo mnostvo novih modela, sa razlicitim karakteristikama, inovacijama i sa velikim rasponom cena. U ovom tekstu ćemo se pozabaviti celom A serijom za 2020. godinu. Tačnije o tipovima displeja i načinima popravke.

https://youtu.be/ejwdHzHMDTY

Na brzinu ćemo proći kroz tipove popravke zbog onih kojima još uvek nije jasno šta tačno treba da se popravi.

  • Zamena ekrana (displeja) se radi kada je oštećen ekran (ima crne fleke, ljubičaste fleke koje se šire, mrtve piksele, horizontalne i vertikalne linije…) ili kada je oštećen touch screen (ekran vidite ali ne reaguje na dodir). Ova popravka se u našem servisu mobilnih telefona radi samo originalnim delovima i vreme koje nam je potrebno za popravku je najčešće oko pola sata ako delove za vaš telefon imamo na stanju, a u najdužoj varijanti se radi danas za sutra.
  • Zamena stakla (reparacija ekrana) se radi kada ste imali više sreće, pa vam je oštećeno samo staklo a ekran i touch screen funkcionisu bez greške. Vreme potrebno za ovu popravku je uglavnom par sati do jednog dana, zavisno od kompleksnosti popravke. Ono što je jako dobro jeste da je cena popravke znatno niža (skoro duplo) u odnosu na cenu zamene celog ekrana, a ipak na telefonu ostaje vas originalni displej.

Za početak imamo modele koji su nižeg cenovnog ranga, a ipak imaju odlične karatkteristike, i kada bismo ih poredili sa starim modelima, to bi bila zamena za J seriju. Ipak, vise nemamo ni jedan telefon sa dijagonalom ekrana ispod 6 inča, svi su odlični u ruci najviše zahvaljujući tome što ekran zauzima celu prednju površinu ekrana (za razliku od starih modela gde je dobar deo odlazio na options/back senzore, home dugme, zvučnik, senzor za blizinu itd…). Ono što je druga strana medalje jeste da se svaki udarac amortizuje na staklo ekrana i na sam ekran i tako može mnogo lakše doći do oštećenja kako stakla, tako i displeja.

Pa da krenemo redom

  • Samsung galaxy A11 – Ovo je model koji poseduje PLS IPS displej od 6,4 inča i to je klasičan ekran sa pozadinskim osvetljenjem. Ekran za ovaj telefon je najpovoljniji i reparcija je takodje dosta jeftina (cenu pogledajte klinom na model telefona)
  • Samsung Galaxy A21S – još jedan model sa PLS IPS ekranom od 6,5 inča, koji zbog svog dizajna sa izrezom za kameru ima nešto višu cenu ukoilko treba menjati ceo ekran, a reparacija je malo komplikovanija iz razloga sto telefon ima pozadinsko osvetljenje i u kombinaciji sa izrezom za kameru moze lako doći do oštećenja.
  • Samsung Galaxy A20S – Sjajan telefon sa IPS LCD ekrnaom od 6,5 inča. Najpovoljniji od svih Samsung telefona, sa odličnom baterijom, izrezom za kameru ispod zvučnika moźe se brzo i jeftino popraviti u varijanti zamene celog ekrana kao i zamene samo stakla. Popravka je sična kao za modele iz A serije za prvu polovinu 2019 god (A20, A30, a40, A50, A70) tako da u vrlo kratkom roku resavamo bilo koji kvar.

Sada prelazimo na modele iz srednje klase koji po svojim karakteristikama odudaraju od konkurencije u istom cenovnom rangu i tu su:

  • Samsung Galaxy A31 – ovaj telefon sa SUPER AMOLED ekranom dijagonale 6,4 inča se popravlja dosta jednostavno i po uzoru na stare modele za zasekom za kameru ispod zvučnika nije nam ni najmanji problem da uradimo zamenu stakla na ovom modelu, a zamena ekrana za A31 se radi rutinski kao i na svim ostalim modelima
  • Cene svih popravki za Samsung Galaxy A31 pogledajte ovde
  • Samsung Galaxy A41 – nešto manji telefon sa dijagonalnom od 6,1 inča i SUPER AMOLED ekranom, odličan za sve koji ne vole da koriste telefon sa dve ruke, taman za džep, svojim karatkteristikama je privukao pažnju na sebe i jedan je od zastupljenijih na tržištu. Za njega radimo zamenu stakla po veoma pristupacnoj ceni, a ni zamena ekrana nije preskupa.
  • Cene svih popravki za Samsung Galaxy A41 pogledajte OVDE

A sada su na redu dva najzastupljenija telefona iz srednje vise klase i ukoliko razmisljate o kupovini telefona ovo je pravi izbor za kupovinu telefona do 350 evra.

  • Samsung Galaxy A51 – sjajan uredjaj, ne treba ga previše opisivati jer je jedan od najprisutnijih telefona. Sa SUPER AMOLED ekranom od 6.5 inča i rupom za kameru ispod zvučnika ovaj telefon je dosta komplikovaniji kandidat za reparaciju od ostalih modela iz A serije. I na njemu, kao i na drugim uredjajima, zamena stakla se radi za par sati, a cena popravke je dosta povoljnija od zamene ekrana. Trenutna cena za popravku ovog modela je oko 11000 dinara a aktuelnu uvek mozete videti klikom ovde. Zamena ekrana se radi za 20-ak minuta tako da u slučaju popravke nećete morati da ostanete dugo bez telefona.
Prijavite se na naš YT kanal i budite u toku sa najnovijim vestima iz sveta mobilnih tehnologija
  • Cene svih popravki za Samsung Galaxy A51 pogledajte OVDE
  • Samsung Galaxy A71 – NAJBOLJI TELEFON NA TRZISTU – SUPER AMOLED PLUS ekran od 6,7 inča, odličan u ruci, sa odličnim procesorom, kamerama, baterijom od 4500 mAh, sve +++. Zamena ekrana za ovaj telefon se radi brzo, a uzimajući u obriz da se radi o SUPER AMOLED PLUS ekranu koji po svojoj konstrukciji mnogo više podseća na OLED ekran, reparacija je najkomplikovanija od svih dosada navedenih modela. Ipak, ova popravka košta 8500 dinara, i duplo je jeftinija od modela iz S serije koji se rade na isti način
  • Cene svih popravki za Samsung Galaxy A71 pogledajte OVDE

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, pišite nam u komentarima, pozovite nas na 0637888188 ili nas posetite u Laze Kostića 14 u Novom Sadu.

Sex Cam

4 comments

    Оставите одговор

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *