Šta je reparacija stakla?

Zamena ekrana na iPhone, Samsung, LG...

phone4U servis mobilnih telefon vrši brzu i kvalitetnu zamenu stakla ekrana, tj. reparaciju ekrana. Kod nekih modela telefona to je ujedno i zamena touchscreen-a (LG G2, G3, G4…) dok je kod drugih modela u pitanju samo površinsko staklo (iPhone i Samsung Galaxy). Ova vrsta popravke je moguca isključivo na telefonima koji i nakon oštećenja (pucanje stakla izazvano padom ili nagnječenjem) prikazuju normalnu jasnu sliku preko celog ekrana (LCD-a) i može da se koristi cela površina touch screen-a.

Postupak reparacije stakla ekrana obuhvata odvajanje (separaciju) oštećenog stakla od ekrana, uklanjanje starog lepka, uklanjanje polarizatora (daje boju ekranu) nanošenje novog polarizatora, zatim nanošenje novog sloja lepka sa novim staklom i na kraju laminaciju tokom koje se lepak na odredjenoj temperaturi ili pod uticajem UV svetla suši. U phone4U servisu za ovu proceduru koristimo najsavremenije mašine koje osiguravaju savršen spoj novog stakla sa ekranom.

Vreme potrebno za zamenu stakla ekrana kreće se od 1h do 24h, zavisno od modela telefona. Prednost ovog vida popravke u odnosu na zamenu komplet novog ekrana sa touchscreen-om je znatno niža cena popravke.

Cena zamene stakla zavisi od više faktora, pri čemu je cena rezervnog dela (stakla) najmanji trošak. LCD je debljine 1mm i potreban je visok nivo stručnosti kako bi se uspešno odvojio od starog stakla.

Cenu reparacije za Vaš model telefona možete proveriti ovde.

Pratite nas i na fbtwitter-u i prijavite se na naš kanal i budite u toku sa svim novostima, našom ponudom i zanimljivostima iz sveta mobilnih tehnologija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *