Samsung odbacuje planove za senzor otiska prsta unutar LCD-a za Galaxy S9, Phone4u

Samsung odbacuje planove za senzor otiska prsta unutar LCD-a za Galaxy S9

Novi izvestaji nam govore da Samsung u sledećem talasu novih uredjaja planira da ubaci senzor otisak prsta integrisan u ekran telefona,

The Investor nam sugeriše da Južno – Koreanska kompanija nema planove da iskopira Apple-ov najnoviji iPhone X, i u potpunosti izbaci senzor otiska prsta iz svojih novih uredjaja, već da su otišli korak napred i rade na naprednoj tehnologiji potrebnoj da uključe senzor otiska prsta unutar LCD panela.

Samsung odbacuje planove za senzor otiska prsta unutar LCD-a za Galaxy S9, Phone4u

 

Dok je iPhone X bio još u fazi glasina, mnogi analitičari su mislili da Apple uklanja Home dugme sa uredjaja i dolazi sa rešenjem koje podrazumeva Touch ID koji je integrisan unutar novog OLED panela. Kako je vreme prolazilo, dodatne glasine i curenja informacija iz fabrike koja su stizala do javnosti, bilo je jasno da Apple gasi tehnologiju senzora otiska prsta i radi na novoj (za njih) tehnologiji koja podrazumeva otključavanje pomoću zenice, umesto otiska prsta. Apple je kasnije čak potvrdio da nikad nisu planirali integraciju senzora za otisak prsta unutar ekrana za iPhone X, i da su godinama radili na poboljsanoj tehnologiji za prepoznavanje lica.

Samsung je sada odabrao drugačiji put, jer iako je već odavno ubacio prepoznavanje lica pomoću Iris senzora, ne odriče se senzora otiska prsta jer su mnoge alikacije kao i platforme za plaćanja bazirane na ovoj tehnologiji.

Samsung odbacuje planove za senzor otiska prsta unutar LCD-a za Galaxy S9, Phone4u

Izveštaji sugerišu da će novi modeli – Samsung Galaxy i S9 i S9+ biti isporučivani sa senzorom za otisak prsta, lociranim na poledjini uredjaja, sto je već standard za Samsungove premijum modele u poslednjih par godina. Najveća mogućnost postoji da se senzor otiska prsta pojavi u novom Samsungovom phabletu, Galaxy Note 9. Kako je proizvodnja Galaxy-ja S9 i S9+ uveliko u toku jer prodaja počinje u narednih par meseci, male su šanse da ćemo ovu tehnolgiju moći da vidimo baš na njima, a i Apple-u to daje šansu da do sledećeg septembra nadje način da ubaci ovu novu tehnologiju u svoje uredjaje.

Pratite nas i na fbtwitter-u i prijavite se na naš kanal i budite u toku sa svim novostima, našom ponudom i zanimljivostima iz sveta mobilnih tehnologija.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *