Samsung Galaxy S8 i S8+ / specifikacija, datum izlaska i cena, Phone4u

Samsung Galaxy S8 i S8+ / specifikacija, datum izlaska i cena

Samsung Galaxy S8 i Galaxy S8+ su sada zvanic predstavljeni. Ovde je sve što je potrebno da znate o premijum modilu iz Samsunga za 2017 godinu, cena, datum izlaska i specifikacije

Posle više meseci glasina, Samsung je konačno zvasnično predstavio svoj novi hardver. U pokušaju da ostavi Galaxy Note iza sebe, i da povrati poverenje u brend, ovi uredjaji su prošli daleko više testova od bilo kog telefona do sada, i ne samo to, ovi uredjaji su toliko dobri da će konkurencija imati dosta posla ako želi da ih sustigne.

Samsung Galaxy S8 i S8+ / specifikacija, datum izlaska i cena, Phone4u

Što se tiče specifikacija, svako ke je redovno pratio glasine koje su kružile oko ovog uredjaja od prilike ima predstavu šta nam je  Samsung juče predstavio. Ono što je najbolje od svega, jeste sam displej koji prekriva skoro ceo prednji panel uredjaja, a ipak ima odlično zakrivljenje na samim ivicama sa leve i desne strane. Apple je na poslednjim modelima ugradjivao Retina HD displej, dok se Samsung odlučio za potpuno novi, Infiniti displej, dizajniran tako da prevari oko u smislu da ide od ivice do ivice, ali, verovatno ste već primetili na slikama, nema Home dugmeta, pa samim ekran izgleda kao da je još veći.

Samsung je takodje insistirao na hardveru koji će doneti odlične performanse, a za to je iskoristio i predstavio svoj novi procesor od 10nm, koji bi trebao da se prepoznaje po “neizmernoj brzini i efikasnosti”. Samsung Galaxy S8 i S8+ podržavaju LTE (4G mrežu) i WiFi, nudeći brzine download-a od 1Gb u sekundi, što se savršeno uklapa sa činjenicom da je novi Samsungov hardver zaista najbrži. To je čak i sertifikovano od “UHD Alliance” kao MOBILE HDR PREMIUMTM. To praktično znači da će filmovi i TV emisije moći da nam se prikazuju baš onako kako su producenti zamislili, sa istim koloritom kao u produkciji.

Samsung Galaxy S8 i S8+ / specifikacija, datum izlaska i cena, Phone4u

Kupci ovih uredjaja će verovatno dobiti od Samsunga sve što očekuju, kao što su IP68 sertifikat za otpornost na vodu i prašinu, mogućnost proširenja memorije SD karticom do 256GB, “Uvek uključen” displej, kao i neizostavno bežično punjenje. Oba uredjaja će se isporučivati sa instaliranom Android 7.0 operativnim sistemom i dolaze sa 4GB RAM memorije. Samsung Galaxy S8 nam dolazi sa displejem veličine 5.8 inča dok S8+ ima 6.2 inča. Baterije im imaju 3000mah i 3500mah. I naravno kamere, oba telefona su opremljena sa Dual-pixel kamerama od 12 Megapiksela i prednjim kamerama id 8MPx. Oba uredjaja imaju senzor za otisak prsta, koji je ovaj put na poledjini uredjaja, a ono što je novo je sistem za prepoznavanje lica.

Samsung Galaxy S8 i S8+ / specifikacija, datum izlaska i cena, Phone4u

Dodaci:

Sa nova dva smartfona dolazi i nam i bolja interakcija sa Gear VR kontrolerom i omogućava korisnicima da imaju bolju interakciju u virtuelnoj realnosti. Takodje ono što je novo povezivanje sa eksternim displejom, što ovaj uredjaj poretvara u računar 🙂 Samsung će takodje prodavati nove dodatke zaz S8 i S8+.

Datum izlaska:

Zvaničan datum izlaska je 21 april, a online se može unapred poručiti već danas.

Cena:

Za sada znamo samo cenu za USA tržište i ona iznosi 750$ za S8 i 850$ za S8+. Trenutno nema dostupne cene za Evropske zemlje. Oba telefona su dostupna bojama: Midnight Black, Orchid Gray, Arctic Silver, Maple Gold i Coral Blue.

 

Pratite nas i na fbtwitter-u i prijavite se na naš kanal i budite u toku sa svim novostima, našom ponudom i zanimljivostima iz sveta mobilnih tehnologija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *