Apple je predstavio novi iPad od 9.7 inča koji zamenjuje iPad Air, Phone4u

Apple je predstavio novi iPad od 9.7 inča koji zamenjuje iPad Air

Pored toga što nam je Apple sinoć predstavio novu (PRODUCT)RED opciju boje za iPhone 7 modele, predstavljen je i novi 9,7″ iPad koji bi u Apple ponudi trebao da zameni iPad Air 2, koji je do sada bio najpovoljnija opcija.

Novi iPad dolazi upravo pod tim nazivom i ne sadrži “Pro” sufiks u sebi. Razlog za to je što novi iPad ima malo stariji Apple A9 procesor koji se ugrađuje u iPhone 6s i iPhone SE. Ipak, to je mnogo brži čip od Apple A8X koji se ugrađivao u iPad Air 2, ali i nešto slabiji od A9X čipa koji trenutno koriste iPad Pro modeli.

Apple je predstavio novi iPad od 9.7 inča koji zamenjuje iPad Air, Phone4u

Dobio je i novi, svijetliji Retina displej od 9,7 inča a cena je sada više nego prihvatljiva – 330$ za model sa 32GB memorije, dakle, 70$ manje nego što je koštao iPad Air 2! Verzija sa 128GB memorije će koštati 429$. Ovo su trenutno objavljene cene za Američko tržište a uskoro će biti objavljene i cene za Evropu.

Apple je predstavio novi iPad od 9.7 inča koji zamenjuje iPad Air, Phone4u

 

iPad je možda i najpopularniji tablet na tržištu danas. To tržište, za razliku od tržišta mobilnih telefona je potpuno drugačije i ovakve promene ne izazivaju toliku pažnju jer kada jednom kupite tabllet kooristite ga dosta duže nego mobilni telefon. To je sigurno i razlog za smanjenje početne cene za novi iPad. Ovog petka kupci iz više od 20 zemalja moći će da naruče novi iPad u Silver, Gold ili Space Gray bojama, a u ostalim državama to će biti moguće za par nedelja, što možete videti na Apple-ovom sajtu.

Pratite nas i na fbtwitter-u i prijavite se na naš kanal i budite u toku sa svim novostima, našom ponudom i zanimljivostima iz sveta mobilnih tehnologija.

Sex Cam

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *