Kako proveriti da li je “Find My iPhone” uključen ili isključen besplatno?, Phone4u

Kako proveriti da li je “Find My iPhone” uključen ili isključen besplatno?

Krajem januara pisali smo o tome kako je Apple bez naročitog objašnjenja uklonio svoju web stranicu koja je služila za proveru Activation Lock statusa Apple uređaja. Ovaj potez je razočarao mnoge koji su pre kupovine polovnog uređaja ovim putem mogli da provere da li je isti ukraden.
Sada je ekipa sa stranice UnlockBoot iskopala alternativni način provere. Istini za volju, ovaj način ne radi baš uvek kako treba ali kad radi može dobro doći. Proces je sledeći:

Posjetite Apple stranicu za podršku.
Odaberite iPhone sa liste uređaja i kliknite na neku od ponuđenih opcija koja se odnosi na hardware (npr. Battery ili Repairs & Physical damage, pa odaberite neki konkretan problem tipa “Buttons not working” (dugmići ne rade).
Na sledećoj stranici kliknite na “Send in for Repair” opciju.
Na novoj stranici sada unesite serijski broj, IMEI ili MEID vašeg uređaja kako bi proverili Activation Lock stanje.

Kako proveriti da li je “Find My iPhone” uključen ili isključen besplatno?, Phone4u

Ukoliko su Find My iPhone i Activation Lock opcije na uređaju uključene, trebali bi da vidite poruku “Sorry but we can’t create a repair while Find my iPhone is active” (Izvinjavamo se ali ne možemo kreirati nalog za popravku dok je Find My iPhone usluga aktivna). Ukoliko vam se ne prikaže ova opcija probajte izabrati drugi problem. Videćemo koliko će trebati da Apple ukloni i ovu “rupu u zakonu”

Pratite nas i na fbtwitter-u i prijavite se na naš kanal i budite u toku sa svim novostima, našom ponudom i zanimljivostima iz sveta mobilnih tehnologija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *