Novi iPhone 8, Phone4u

Novi iPhone 8

Već smo znali da će naredni iPhone, čiji je izlazak rezervisan za jesen 2017., biti nešto potpuno novo i drugacije, ali prema novim informacijama koje su procurele u javnost, nasa ocekivanja nisu dovoljno velika.

To je obecanje Roberta Scoble-a.

Novi iPhone 8, Phone4u

Ovde navodimo glavne prednosti koje Scoble izdvaja, a koje opisuju novi uredjaj koji ce se zvati iPhone 8. Apple izgleda odlucuje da preskoci seriju S.

Sto se tice dizajna, novi model ce, kako je njemu receno, biti parce stakla ( slojevi Gorrila Glass-a, koji ce biti poprilicno otporni na udarce ) sa novom generacijom OLED ekrana ( jos nekoliko izvora potvrdjuje ovu informaciju) .

Novosti vezane za interfejs su vezane za trecu generaciju 3D senzora od Primesense-a, koji je Apple kupio. Na ovom senzoru trenutno radi 600 Apple-ovih inzenjera u Izraelu. S obzirom da je ovo desetogodisnjica postojanja iPhone-a, naredni iPhone mora biti ogromna stvar.

 

Novi iPhone 8, Phone4u

Takodje, novi izvori tvrde, da se ocekuje da baterija i antene svoje mesto dobiju na obodu ekrana, a da ce svi cipovi biti smesteni u donjem delu telefona.

Jos jedna velika novost je sto ce wireless punjenje konacno postati moguce sa dolaskom iPhone 8 i iPhone 8 PLUS modela. Ono sto je drugacije kod Apple jeste to sto ovaj nacin punjenja nece zahtevati veliku blizinu dodatnog uredjaja, kao sto je do sada bio slucaj, kod drugih proizvodjaca. Medjutim, postoje odredjene prepreke koje treba prevazici u stvaranju ove tehnologije, kao sto su gubitak snage prenosa energije, kada se povecava udaljenost izmedju transmitera i primoca.

Apple je vec zadnjih meseci sastavio tim za resavanje ovih problema, tako da je sledeci logican korak da se konektor oslobodi za neke druge funkcije,  a da punjenje telefona postane bezicno.

Novi iPhone 8, Phone4u

Ono sto je jos zanimljivo jesu price o biometrickim dodacima, kao sto je prepoznavanje lica. Nije navedeno za sta bi sluzilo, ali se pretpostavlja da je to jos jedan dodatni vid zastite.

Nama sve ovo zvuci fantasticno, a s obzirom na kolicinu najavljenih novosti, ako i pola bude ostvareno, obavili su odlican posao i zadali udarac konkureniji.

Novi iPhone 8, Phone4u

Pratite nas i na fbtwitter-u i prijavite se na naš kanal i budite u toku sa svim novostima, našom ponudom i zanimljivostima iz sveta mobilnih tehnologija.

Sex Cam

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *