Apple je započeo besplatnu zamenu baterija na nekim iPhone 6S, Phone4u

Apple je započeo besplatnu zamenu baterija na nekim iPhone 6S

Apple je u ponedeljak 21.11.2016 započeo besplatnu zamenu baterija na “malom broju” iPhone 6s modela koji su počeli sami od sebe da se gase. Radi se o uređajima koji su napravljeni između devetog i destog meseca 2015.

Prema izjavama Apple-a ako imate ovakav problem, gde vam se uređaj sam od sebe ugasi bez razloga, problem je u defektnoj bateriji koja treba da se zameni.

Apple navodi da se besplana popravka može uraditi u Apple Store-ovima ili Autorizovanim centrima za popravku i da ovo nije problem sa sigurnošću uređaja te da iPhone možete nastaviti da koristite ako nemate ovaj problem. Drugim rečima neće vam eksplodirati.

Sami prodavci ili operateri (Telenor, mt:s, VIP) od kojih ste možda kupili uređaj neće biti deo ove popravke tako da nemate potrebe da ih zovete.

Da bi se popravka autorizovala treba da se javite svom lokalnom Autorizovanom Centru, koji će onda proveriti da li je vaš IMEI jedan od uređaja koji je zahvaćen ovim problemom.

Sami možete proveriti tako što ćete ući u Settings – General – About i kod serijskog proja pogledajte četvrti i peti karakter. Ukoliko Vaš serijski broj sadrži Q4, Q5, Q6, Q7, Q8, Q9, QC, QD, QF, QG, QH, možete kontaktirati Apple-ov Autorizovani Servis oko zamene baterije. U Srbiji je ovlašćeni servis iStyle i njih možete kontaktirati. Program zamene baterije je trogodišnji i ukoliko Vam se do 2018 desi da telefon naprasno počne da se gasi možete ih kontaktirati i odraditi potpuno besplatnu zamenu baterije.

Direktan link za proveru je ovde.

Apple je započeo besplatnu zamenu baterija na nekim iPhone 6S, Phone4u

Jedan uslov da baterija bude zamenjena je da Vaš ekran bude ceo, tačnije da nije nigde napukao. Takvu vrstu servisa možete izvršiti kod nas.

Pratite nas i na fbtwitter-u i prijavite se na naš kanal i budite u toku sa svim novostima, našom ponudom i zanimljivostima iz sveta mobilnih tehnologija.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *