Kako proveriti Activation Lock (Find My iPhone) status prilikom kupovine telefona, Phone4u

Kako proveriti Activation Lock (Find My iPhone) status prilikom kupovine telefona

Ovde ćemo vam pokazati kako da proverite stanje iPhone-a putem IMEI broja uredjaja.

Još u iOS-u 7, Apple je dodao sigurnosnu opciju takozvani Activation Lock , koji je lopovima dodatno otežao posao jer se iUređaji sa ovom opcijom ne mogu obrisati niti aktivirati nakon krađe. Takve nefunkcionalne uređaje smo imali priliku da vidjamo po raznim oglasima gdje se prodaju u bescenje radi eksploatacije rezervnih delova. Uvođenjem ove funckije i kupovina polovnih iUređaja postala je rizičinija ali kako odavno postoji rešenje za to sada ćemo Vam ga pokazati.

Apple je 2014 na iCloud web stranici uveo novi alat koji nam dozvoljava proveru statusa Activation Lock opcije za neki iPhone, iPad ili iPod touch. Sve što treba da uradite je da kliknete na ovaj link i unesete IMEI ili serijski broj uređaja koji želite proveriti. IMEI Možete naći u Settings, pod General i About. IMEI takodje možete naći, zavisno od modela iPhone koji ste uzeli, ugravirano na kućištu ili slotu sim kartice. Na iPad i iPod Touch uredjajim je ugraviran serijski broj u donjem delu kućišta ispod oznake Designed by Apple in California Assembeld in China.

Ukoliko je Activation Lock opcija uključena to će biti naznačeno uz popratnu poruku da će za aktivaciju tog uredjaja biti potreban Apple ID i lozinka prethodnog vlasnika. Znači Activation lock “On”.

Kako proveriti Activation Lock (Find My iPhone) status prilikom kupovine telefona, Phone4u

U suprotnom dobijate zeleno svetlo da je taj uređaj spreman za korištenje, ondnosno, Activation Lock: “Off”.

Iako je najpametnije Activation Lock status proveriti uživo prilikom kupovine uređaja, ovaj alat može poslužiti ako se prodavci nalaze u drugom gradu, pa tako možete uštedeti sebi i vreme i novac. Naravno jedan od najpouzdanijih načina je da telefon prilikom kupovine obrišete i aktivirate nanovo, a to radite tako što kliknete na Settings – General – Reset – Erase all content and settings – Erase iPhone/ iPad / iPod i zatim ga aktivirate iz početka. Ukoliko ga noramlno aktivirate, nemate razloga za brigu, a ako Vam se pojavi ekran na kome pise Activate iPhone i propratni tekst kao na nekoj od slika ispod, a prodavac ne zna mail i lozinku odmah odustanite od kupovine takvog uredjaja jer ne vredi baš ništa.

Kako proveriti Activation Lock (Find My iPhone) status prilikom kupovine telefona, Phone4u

Pratite nas i na fbtwitter-u i prijavite se na naš kanal i budite u toku sa svim novostima, našom ponudom i zanimljivostima iz sveta mobilnih tehnologija.

Sex Cam

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *