iPhone 8 će doći u dve nove veličine sa drugačijom vstom ekrana – GLASINE –, Phone4u

iPhone 8 će doći u dve nove veličine sa drugačijom vstom ekrana – GLASINE –

Nakon nedavnih poseta Aziji, iz analitičarske firme Barclay Research došla je tvrdnja da će iPhone 8 sledeće godine stići sa ekranima drugih veličina, iako će sam uređaj ostati istih fizičkih dimenzija. Naime, radi se o ekranima od LG, Samsunga i Sharpa, koji će biti OLED i bez ivica, što će omogućiti da iPhone imaju veće ekrane, a da uređaj ostane iste veličine.

Osnovni model će porasti s 4.7 na 5 inča, a Plus model će porasti s 5,5 na 5,8 inča. Takođe se navodi da će iPhone izgubiti svoj prepoznatljivi donji deo (chin) gde stoji home dugme, a da će home dugme biti prebačeno na sam display ili na pozadinu uređaja.

OLED ekrani imaju vrline i mane u poredjenju s LCD ekranima, mada su u nekim situacijama bolji za pametne telefone, budući da koriste manje energije, i mogu da se uključe samo delovi ekrana dok ostatak može biti ugašen kao na nekim današnjim Android telefonima.

iPhone 8 će doći u dve nove veličine sa drugačijom vstom ekrana – GLASINE –, Phone4u

iPhone 8 Koncept – OLED bi dozvolio ekrane bez ivica i mogućnost da neki delovi ekrana budu uključeni svo vreme kao na primer sat ili click to unlock poruka na lock screenu.

Naravno, ovo su još uvek samo glasine deset meseci pre izlaska novog uređaja. Vrlo je moguće da su izmišljene zbog publiciteta, ali može biti da Apple, kao i uvijek, pravi više prototipova verzija iPhona, kako bi ustanovili koji je u svakodnevnom životu najlakše koristiti.

Međutim, “gde ima dima ima i vatre”. Tako već znamo da je Tai Jeng-Wu (predsednik kompanije Sharp koja bi trebala da proizvodi ove OLED ekrane) praktično potvrdio da će sledeća verzija iPhone stići s OLED ekrnima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *