Pomozite našim sugradjanima da stignu na Eurobot, Phone4u

Pomozite našim sugradjanima da stignu na Eurobot

Neki Novosađani sledeće nedelje daće po jedan evro. To će biti najbolji ljudi u ovom gradu koji žele da podrže studente Fakulteta tehničkih nauka i pomognu im da odu na takmičenje robotike “Eurobot” koje se održava u Francuskoj. Njima fali još četiri hiljade evra kako bi pokrili troškove puta. Ukoliko bi četiri hiljade Novosađana dalo po jedan evro, zajedno bi sakupli dovoljno novca da studenti odu na takmičenje i pokažu šta znaju.

Radio Signal pokreće akciju sakupljanja novca koja će se održati u sredu prvog juna na Bulevaru oslobođenja 88. Svi oni koji budu želeli mogu da prošetaju taj dan i u periodu od osam ujtru do osam uveče ostave jedan evro ( u dinarskoj protivvrednosti) i pomognu takmičarima sa Ftn-a da odu u Francuku i pokažu šta znaju.
“Sakupili smo novac da pokrijemo troškove smeštaja, ali nam nedostaju sredstva za prevoz. Kada se sve sračuna to je oko četiri hiljade evra” kaže Nenad jedan od takmičara koji bi trebalo da ide u Francusku.

Pomozite našim sugradjanima da stignu na Eurobot, Phone4u

Takmičenje je zakazno za 11. i 12. jun, a studenti koji spremaju robote danima pokušavaju da sakupe i sredstva kojima bi pokrili troškove puta i smeštaja. Tri ekipe koje čine 33 studenta, treba da obezbede novac za ovo takmičenje, a odgovori privatnih firmi koje su do sad kontaktirali uglavnom su bili negativni. Oni su do sad uspeli da obezbede samo novac za smeštaj, dok prevoz za njih trideset troje ostaje ozbiljna stavka koju treba pokriti.

Timovi protiv kojih će se takmičiti uglavnom imaju budžet oko deset hiljada evra za ovakve manifestacije, ali to ne obeshrabruje mlade naučnike. Predstavnici Srbije su na evropskom takmičenju robotike učestvovali 16 puta i uvek su imali zapažene rezulatate.

Phone4U poziva sve Novosađane da dođu u sredu i ostave svoj doprinos kako bismo poslali studente na takmičenje u Francusku. Možemo li da sakupimo četiri hiljade Novosađana koji podržavaju mlade naučnike? Mi verujemo da možemo.

Više informacija o samom takmičenju možete pogledati na eurobot.org

Preuzeto sa radiosignal.rs

Pratite nas i na fbtwitter-u i prijavite se na naš kanal i budite u toku sa svim novostima, našom ponudom i zanimljivostima iz sveta mobilnih tehnologija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *