Kako sprečiti druge apple uredjaje da zvone kada dobijate poziv na iPhone?, Phone4u

Kako sprečiti druge apple uredjaje da zvone kada dobijate poziv na iPhone?

Ukoliko posedujete nekoliko Apple uređaja tipa iPhone, Mac i iPad možda ste se našli u situaciji da kada dobijete poziv na iPhone-u čujete i zvonjavu i na drugim uređajima. Radi se o Continuity opciji koja je dostupna od iOSa 8 i koja dozvoljava Apple korisnicima da se npr. jave na pozive na Mac računaru, nastave da čitaju istu knjigu na različitim uređajima i slično.

Dok je ova funkcionalnost prilično praktična može vas jako nervirati da na obične telefonske pozive na vaš broj (ovo ne uključuje FaceTime) zvone vaš iPad ili Mac. Ukoliko se ranije niste susreli sa ovom opcijom danas ćemo vam pokazati kako da odredite koji će Apple uređaji primati pozive sa vašeg iPhonea:

  1. Pokrenite Settings aplikaciju na svom iPhoneu i otvorite Phone (telefon) odjeljak.
  2. Sada otvorite opciju “Calls on Other Devices gde ćete videti listu vaših Apple uređaja i tu isključite uređaje za koje ne želite da primaju pozive sa iPhonea.

Kako sprečiti druge apple uredjaje da zvone kada dobijate poziv na iPhone?, Phone4u

Dakle ovde možete isključiti opciju za sve uređaje ili odrediti neke koji vam mogu biti praktični (recimo da se javite na poziv putem Mac računara dok je iPhone na punjaču). Slično se može odrediti i u podešavanjima za FaceTime pozive. Nadamo se da će vam ovaj mali savet biti od pomoći.

Pratite nas i na fbtwitter-u i prijavite se na naš kanal i budite u toku sa svim novostima, našom ponudom i zanimljivostima iz sveta mobilnih tehnologija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *