Notifikacije za Android stizu na Windows 10, Phone4u

Notifikacije za Android stizu na Windows 10

Microsoft je već kalsifikovao Windows 10 kao komercijalni uspeh jer je prepoznat kod potrošača kao odlična platforma, ali to ne znači da će softverski gigaant usporiti sa uvodjenjem novina na svoju platformu. Jedna od većih i pomalo neočekivanih novina je da u poslednjoj nadogradnji softvera imamo notofikacije sa Androida na svim Windows 10 računarima i tablet uredjajima.

Notifikacije za Android stizu na Windows 10, Phone4u

U cilju da izjednači ovu funkcionalnost sa androidovom što više, Microsoft će koristiti fabričku Cortana for Android app, zajedno sa Cortana na Windows 10.

Za ovaj nivo integracije, Microsoft je osigurati da Cortana for Android bude sposobna da prihvati dolazeće notifikacije i da ih prikazuje na uredjajima. Ove notifikaicije će se preneti na Windows 10 PC, dozvoljavajući korisnicima da ih koriste. Ovaj nivo interakcije je zaista ogroman, jer takodje dozvoljava i korisnicima Andorid uredjaja da svoje notifikacije pregledaju na svom računaru direktno bez upotrebe mobilnog uredjaja.

Notifikacije za Android stizu na Windows 10, Phone4u

Ovakav skup mogućnosti će posebno obradovati korisnike Android uredjaja koji za svoje poslovne i privatne potrebe koriste računare sa Windows 10 operativnim sistemom. Sa druge strane korisnicima iOS uredjaja nije ponudjena ovakva mogućnost – i vereovatno je neće ni biti u skorije vreme. Ovo se ne dešava zbog toga što Microsoft ne želi da napravi neku verziju Cortana for iOS, već zbog toga što Apple ne dozvoljava toliki pristup svojim urejdajima od aplikacija koje nisu Apple-ove, zbog čega bi ovakav poduhvat bio besmislen.

Microsoft je objavio da će sledeća verzija Windowsa za računare imati ovu mogućnost. Ovo nas najverovatnije očekuje u novoj verziji Windosa, nazvanoj Resdtone, koja stiže krajem Jula.

Pratite nas i na fbtwitter-u i prijavite se na naš kanal i budite u toku sa svim novostima, našom ponudom i zanimljivostima iz sveta mobilnih tehnologija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *