Upoznajte novi Apple iPhone SE: specifikacije, cena, datum prodaje, Phone4u

Upoznajte novi Apple iPhone SE: specifikacije, cena, datum prodaje

Posle više meseci nagadjanja i konstantnih spekulacija, Apple-ov iPhone SE je konačno stigao. Tim Cook je konačno pokazao novi uredjaj, i predstavio novi iPhone od 4 inča koji prema nekim analitičarima može još više da poboljša prodaju do jeseni 2016. Sada ćemo to ostaqviti po strani i baciti prvi pogled na uredjaj.

Upoznajte novi Apple iPhone SE: specifikacije, cena, datum prodaje, Phone4u

OPCIJE/SPECIFIKAICIJE

DizajnFizički izgled novig iPhone SE je u potpunosti isti kao na prethodnim iPhone 5S i  iPhone 5. Apple se odlučio da ovaj uredjaj napravi baš takvim zbog svih koji su obožavali ovu liniju uredjaja, kao i veličinu koja je upotrebljiva i u pokretu, voz1nji, itd…, a i sa novim poboljšanjima svi ljubitelji će mu teško odoleti.

Displej: Unutar samog Apple-a je bilo mnogo rasprava da li će displeji novijih telefona preći na OLED tehnologiju, i na ovom modelu se to još uvek nije dogodilo. iPhone SE ima Retina displej od 4 inča sa rezolucijom 1334 x 750 pixela. Kao što je i očekivano, ovaj model nema 3D touch, ali nas definitivno neće odbiti Retina displej koji svi iPhone od 2010 pa do sada imaju.

Upoznajte novi Apple iPhone SE: specifikacije, cena, datum prodaje, Phone4u

Procesor/RAM/ Uvek uključen Hey Siri: iPhone SE je opremljen hardverom koji se već nalazi u trenutnom modelu iPhone 6S. To uključuje savršen Apple-ov A9 procesor sa pratećim M9 procesorom za praćenje aktivnosti. Ovo neće poboljšati bateriju, ali će omogućiti fantastičnu opciju Hey Siri. Takodje novi iPhone će imati 2GB RAM memorije.

KameraKao i ostatak hardvera, i kamera je inspirisana Apple-ovim trenutnim iPhone 6S. To podrazumeva kameru od 12 megapiksela sa 4K video snimanjem, i Slo-Mo snimanje u 1080p rezoluciji na 60fps, i snimanje u 720p rezoluciji na 240fps (frames per second). Kao i iPhone 6S, telefon je spakovan sa dvoslojnim blicem. Tu je takodje i prednja kamera od 5 megapiksela koja svim fanovima selfija nudi retina blic, i kao što je većina nas očekivala, i novi iPhone SE ima mogućnost da snima Live Photos. Hardver ove kamere je toliko jak da može da snima panoramske slike rezolucije do neverovatnih 63 megapiksela.

Touch ID v2: Kao što se i očekivalo od poslednjeg Apple-ovog uredjaja, iPhone SE donosi i poboljšanje biometrijskog senzora. Otključavanje je moguće u trenutku i mnogo je brže nego na iPhone 5S ili iPhone 6.

Upoznajte novi Apple iPhone SE: specifikacije, cena, datum prodaje, Phone4u

Apple Pay/NFCKao što smo već slušali u glasinama, novi iPhone SE je opremljen NFC tehnologijom i podržan je Apple Pay.

Brži LTE: iPhone SE podržava protoke brzine do 150 Mbps, što ga čini 50% bržim od iPhone 5S

Baterija: Vrlo je verovatno da je baterija potpuno ista kao na iPhone 5S (1560mAh), ali Apple trvrdi da je napravio neka unapredjenja baterije na novom iPhone SE

Softver: Kao što je i očekivano novi iPhone će se pojaviti sa iOS 9.3 sa kojim će se isporučivati.

Boje: Ovde nema nikakvih iznenadjenja. Oni koji su zainteresovani za iPhone SE imaju mogućnost da biraju izmedju Space Gray, Silver, Gold ili Rose Gold modela.

Cena:

  • 16GB – $399 (otključan)
  • 64GB – $499 (otključan)

Cene su trenutno poznate samo za američko tržište i uskoro će biti poznate i za Evropske modele.

Datum izlaska:

Narudžbine počinju 24-og marta. Datum izlaska je 31. Mart.

 

Sex Cam

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *