Za par dana nam stiže iPhone SE, sa 16GB osnovne memorije, Apple Pay i NFC, Phone4u

Za par dana nam stiže iPhone SE, sa 16GB osnovne memorije, Apple Pay i NFC

Dok nam se bliži Apple-ov dogadjaj 21. marta, pojavila se slika pakovanja novog iPhone, koja ne samo da potvrdjuje zvanično da nam stiže iPhone SE, već nam nagoveštava brojne hardverske dodatke koje će imati novi iPhone. Sama slika se proširila društvenim mrežama u Kini, i sadrži tekst koji potvrdjuje da će novi iPhone biti brendiran kao iPhone SE, biće mu dodata mogućnost plaćanja preko Apple Pay, kao i da će se isporučivati sa 16GB osnovne memorije.

Slika pakovanja koja se proširila ne sadrži elemente koji bi nagovestili da je montirana. Kako god, ako poverujemo u ovo, poverovali smo i da nam stiže novi iPhone od 4 inča sa 16GB memorije. To će biti početna memorija, a od Apple-a se očekuje da predstavi i model sa 64GB i 128GB memorije za sve koji se ne snalaze sa 16GB.

Za par dana nam stiže iPhone SE, sa 16GB osnovne memorije, Apple Pay i NFC, Phone4u

Dodatno, propratni tekst na poledjini kutije nagoveštava da će novi  iPhone imati NFC, što znači da će oni koji se odluče za novi, manji iPhone imati pristup Apple Pay za plačanje u marketima i trgovinskim centrima koji to podržavaju. To znači da će vlasnici novog uredjaja moći da registruju bankovnu karticu uz svoj telefon preko Wallet aplikacije, i vrše plaćanje jednostavnim naslanjanjem prsta na Touch ID (Home Button). Mesecima se spekulisalo da li će novi iPhone uopšte imati Touch ID, i čini nam se da je ovo potvrda toga.

Konačno, činjenica da se u tekstu pominju „earpods“ slušalice koje su uključene u pakovanje uredjaja, govori nam da još neko vreme Apple neće menjati ulaz od 3.5mm kao što smo slušali nagadjanja da novi iPhone stiže bez ulaza za slušalice.  Isporuka sa Apple-ovim standardnim „earpods“ znači da će iPhone SE imati 3.5.. ulaz za slušalice sa donje strane uredjaja. Na slikama nije prikazan ni jedan uredjaj, ali ne očekujemo veliku promenu u odnosu na dizajn iPhone 5S i iPhone 6. Najverovatnije će se pojaviti kao mešavina ova dva uredjaja, uredjaj od 4 inča sa zaobljenim ivicama.

Za par dana nam stiže iPhone SE, sa 16GB osnovne memorije, Apple Pay i NFC, Phone4u

Od Apple-a se očekuje da objavi novi iPhone SE od 4 inča zajedno sa iPad Pro od 9.7 inča na dolazećem dogadjaju „Let Us Loop You In“ koji se održava 21-og marta.

Pratite nas i na fbtwitter-u i prijavite se na naš kanal i budite u toku sa svim novostima, našom ponudom i zanimljivostima iz sveta mobilnih tehnologija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *