Apple poboljšava WiFi Assist na iOS 9.3 koji pokazuje tačnu upotrebu podataka, Phone4u

Apple poboljšava WiFi Assist na iOS 9.3 koji pokazuje tačnu upotrebu podataka

Apple-ovo predstavljanje prve beta verzije iOS 9.3 registrovanim developerima i testerima je pokazalo da kompanija progresivno radi na poboljšanju opcija i funkcionalnosti uprkos činjenici da će se prva beta verzija iOS-a 10 biti predstavljena developerima u narednih par meseci – predpostavljamo u Junu na WWDC 2016. Veliki fokus je stavljen na veće dodatke funkcionalnosti, kao što je Night Shift, ali kao i uvek tu je mnogo manjih i neverovatno korisnih dodataka. Jedan zaista zanimljiv tvik dolazi u formi apdejtovanog Wi-Fi Assist koji pokazuje tačan protok podataka kada se pokrene.

Apple-ova promena Wi-Fi Assist-a prikazana na iOS 9.3 beta 1 znači da korisnici mogu da vide koliko je tačno podataka iskorišćeno u okviru svojih usluga. Opcija Wi-Fi Assist je poboljšana tako da pokazuje malu “nalepnicu” ispod glavnog zaglavlja da pokaže približnu količinu podataka koja je utrošena u MB.

Apple poboljšava WiFi Assist na iOS 9.3 koji pokazuje tačnu upotrebu podataka, Phone4u

Ova usluga radi isto kao i ranije kada je u pitanju upotreba mobilnih podataka, samo što sada Apple prati upotrebu podataka odvojeno da bi korisnicima osigurao da ostanu informisani o tome koliko je tačno podataka iskorišćeno. Ovo može biti od pomoći posebno onima koji ne razlikuju upotrebu mobilnih podataka i Wifi, jer Apple uredjaji autopmatski prebacuju internet vezu sa WiFi na mobilne podatke kada WiFi veza nije stabilna, što može dovesti do velikih trosškova kada stigne telefonski račun.

Apple poboljšava WiFi Assist na iOS 9.3 koji pokazuje tačnu upotrebu podataka, Phone4u

Pratite nas i na fbtwitter-u i prijavite se na naš kanal i budite u toku sa svim novostima, našom ponudom i zanimljivostima iz sveta mobilnih tehnologija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *