uskoro možemo očekivati smartfone za 8gb rama zahvaljujući snapdragonu 830

Verovatno je OK da kažemo da svakodnevni korisnici smartfon uredjaja nemaju pravu sliku o fizičkim ograničenjima komponenti koje se koriste u njihovim telefonima. Na primer, neki korisnici se pitaju zašto njihovi smartfoni nemaju 6GB ili 8GB RAM memorije. Kolicina RAM memorije integrisane u uredjaj je inače ograničena sa onim što je procesor sposoban da podrži, ali to će najverovatnije da se promeni zahvaljujući Qualcomm SoC, barem prema izveštajima koji nam dolaze iz Kine.

Kompanija koja stoji iza Snapdragon serije procesora nedavno je predstavila Snapdragon 820. Taj izlazak koji je došao pre od prilike mesec dana, znači da su sada proizvodjači spremni da integrišu te procesore u svoje uredjaje i unesu sva tehnička poboljšanja koja oni omogućavaju. Kako god, izveštaji koji dolaze iz Kine, posebno od analitičara Pan Juitang, nagoveštavaju da Qualcomm već planira izlazak Snapdragon serije SoC, za koju je potvrdjeno da nosi kodno ime msm8998.

uskoro možemo očekivati smartfone za 8gb rama zahvaljujući snapdragonu 830, Phone4u

Ako se ova vest o izlasku Snapdragon-a 830 do sledeće godine pokaže kao istinita, onda izgleda da bi mogli da poželimo dobrodošlicu uredjajima koji će se na tržištu pojaviti sa 8GB RAM. Iako nisu svi svesni ovih ograničenja, zaista je potrebno da integrisani procesor podrži toliku količinu integrisane RAM memorije. Nije teško poverovati da Qualcomm već radi na svojoj novoj 830 seriji, koja će biti prikazana na sledećoj generaciji njihovih čipova, ali fokus je na podržavanju 8GB RAM memorije, posebno na mobilnim uredjajima, gde je to do sad delovalo pomalo nemoguće.

Takodje je rečeno da će novi Snapdragon 830 čip imati 10nm, u odnosu na Snapdragon 820 koji je imao 14nm. Ovo može dati veliku prednost 830 u odnosu na 820 u smislu korišćenja struje i uopšteno boljoj potrošnji energije.

Pratite nas i na fbtwitter-u i prijavite se na naš kanal i budite u toku sa svim novostima, našom ponudom i zanimljivostima iz sveta mobilnih tehnologija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *