Samsung je objavio nove memorijske micro sd kartice 128GB PRO plus

Samsung je objavio nove neverovatno brze microSD kartice sa masivnih 128GB memorije, koje ce u Americi koštati oko 199$. Nova 128GB PRO plus kartica se pridružuje 128GB EVO plus kartici koja je već dostupna u potrazi za viškom memorije za skladištenje podataka, iako je to kolicina podataka koju ce retko ko od nas koristiti na svojim smartphone uredjajima. Ono što razlikuje PRO od EVO verzije je neverovatna brzina prenosa podataka.

Dok EVO Plus kartica može da čita i upisuje 80MB/s i 20MB/s, redom, PRO Plus kartica podiže te brzine na 95MB/s i 90MB/s. To ogromno ubrzanje možda ne deluje kao veliko, ali ako uzmemo u obzir da novi smartphone uredjaji dolaze sa high-end kamerama, ovo poboljšanje je zaista veliko i potrebno da bi se velike količine podataka prenosile bez osećaja da telefon sporije radi. Profesionalni fotografi će, na primer, imati veliku korist od većih brzina.

Samsung je objavio nove memorijske micro sd kartice 128GB PRO plus, Phone4u

Ono što je ovde zanimljivo je da Samsungovi high-end modeli iz 2015-te godine u stvari ne mogu da iskoriste mogućnosti ovih brzih kartica jer ne poseduju slot za microSD. Ta promena je došla počevši od Samsung Galaxy S6 modela, a nastavila se pojavljivanjem S6 edge i S6 edge plus-a.

Dok su nove ubrzane Samsungove microSD kartice od 128GB zaista impresivne, ne znači da su najveće. SanDisc, takodje veoma poznat po svojim rešenjima za proširenje memorije, već ima microSD karticu sa 200GB za onu klijentelu kojoj brzina ne igra presudnu ulogu, sa cenom koja je u SAD 99$, pa tako za duplo manje para možete imati duplo više memorije. A sa nadolazećim modelima koji imaju 4K kamere, ko zna da li će nam i to biti dovoljno?

Samsung je objavio nove memorijske micro sd kartice 128GB PRO plus, Phone4u

Samsungova PRO plus 128GB microSD kartica će uskoro biti dostupna u preko 50 zemalja na svetu.

 

 

Pratite nas i na fbtwitter-u i prijavite se na naš kanal i budite u toku sa svim novostima, našom ponudom i zanimljivostima iz sveta mobilnih tehnologija.

Sex Cam

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *