Google radi na ubrzanom ucitavanju stranica na mobilnim uredjajima

Google radi na ubrzanom ucitavanju stranica na mobilnim uredjajima, Phone4u

Google ima novi projekat. Za pocetak, Google ima odličan novi projekat koji bi mogao značajno unaprediti upotrebu weba na mobilnim uređajima na kojima dosta ljudi danas konzumira velik broj sadržaja. Već nedeljama u  Google-u rade sa grupom izdavača na člancima i postovima koji se učitavaju gotovo trenutno na pametnim telefonima!

Čekanja da se neka web stranica učita na pametnom telefonu ne samo da nas nerviraju nego “jedu” bateriju i resurse uređaja. Sada je predstavljen The Accelerated Mobile Pages Project (projekat za ubrzane mobilne stranice ili AMP skraćeno) u kojem već učestvuje par desetina stranica i blogova. Kada se u okviru Google pretrage na iPhone, Android ili WP uređajima tapne na link stranice koja podržava AMP ista će se učitati momentalno. Iskustvo je zaista neverovatno i jednostavno tera da se prisetite silnog vremena koje ste izgubili na učitavanje mobilnih stranica, i koliko puta ste ih ukinuli kad ste ostali bez strpljenja.

Upravo zbog tih loših iskustava web stranice i razni blogovi gube deo profita jer svaka neučitana stranica znači da taj potencijalni posetilac nije vedio reklame od kojih većina ovakvih stranica živi. Sadržaj sa AMP stranica nije sacuvan na Google serverima nego Google prikaže cache-iran snapshot stranice koju smo zahtevali sa servera izdavača, ali pozitivno je što se iste distribuiraju kroz Googleov globalni cache tako da se stvara situacija od koje profitiraju i korisnici, i izdavači ali i sam Google.

Više detalja o samom projektu i partnerima možete pročitati na službenom AMP blogu gde možete i probati neke od stranica koje su već prilagođene. Nećete verovati kolika je brzina učitavanja! AMP projekat će se ubrzo proširiti na sve Google servise i mnoge druge partnere. Čini se da ulazimo u jednu novu eru mobilnog surfovanja. Šta vi kažete?

Sex Cam

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *